Det menneskelige element

Livsvitaminer

Alle, som er vågnet på en regnfuld novembermorgen, kender de tanker, man kan have, lige inden man skubber sig selv ud på gulvet. Hvad er det, der giver os lyst til at stå op og at leve - uanset alder og livssituation? Og hvad kan vi gøre for at styrke os selv i hverdagen?

Et inspirationsforedrag om undergangsalder, fremtidstro og at nå sine mål. Vi lever længere, så hvorfor skal vi ikke have det bedste ud af de år, der er tilbage? Der er brug for os alle på forskellige måder – og enhver indsats er noget værd i det fælles hele. Vi har masser af muligheder, og med en ordentlig humørindsprøjtning tager vi fat på resten af livet, og hvad det skal indeholde for os hver især.

Det handler ikke om at gå over gevind og blive navlepillende eller at ignorere verdens tilstand, men om, at vi med enkle redskaber kan forbedre vores livskvalitet drastisk.

Emnet kan holdes som foredrag eller som temadag med aktiv kursistdeltagelse. Kontakt mig for format og pris.

 
 
 

Når det bliver alvor

Vi er alle amatører, når det gælder om den endelige afsked med venner, familie og kolleger, men der er enkle og gode ting, vi kan gøre i situationen.

Med varme, humor og musikalske åndehuller får vi idéer til omsorg i hverdagen, samtaler i den sidste tid, om ritualer og følelser: Når tidligere generationer kunne omgås de døende og deres nærmeste med stor omsorg, kan vi selvfølgelig også lære det.

Min bog "Når det bliver alvor - gode råd når døden kommer tæt på" var en anmeldersucces, som blev indledningen til foredrag i diverse klubber, fagforeninger, højskoler og kirker.

Skriv dit liv

Det er nemt nok at skrive - bøvlet er bare, at de fleste af os redigerer os selv allerede inden, vi er kommet i gang.

Jeg har nogle nemme og sjove øvelser, som kan få os igennem nogle af blokeringerne, og jeg har erfaring for, at folk på mine kurser opdager minder, de troede helt var glemt. Forvent smil og latter, enkelte vemodige nik og ikke mindst genkendelsens glæde.

Kurset kan laves over en formiddag eller eftermiddag, en hel dag eller over flere dage.

Kontakt mig via rubrikken ovenfor, så vi kan tale om at udvikle et kursus specielt til jeres gruppe.

Samværets etik

I samfundet anno 1950 gav fællesskaber energi, og de har altid givet identitet, men hvorfor dræner vores fællesskaber så ofte vores energi i dag? Er det samfundets skyld, eller kan vi selv gøre noget?

Det er som om alt, hvad vi rører ved i disse år, forvandler sig til noget nyt, så er der ikke nogle regler og handlemåder, som kan hjælpe os med at navigere i det mudrede og til tider stormombruste vand?

Birgitte Saltorps oplæg tager os et spadestik dybere end mange af de shows, vi som regel udsættes for, og der vil blive lejlighed til at debattere og blive klogere på sig selv og på andre.

Kristen efter ismerne

Har vi mistet sproget for troen? Selv som fast kirkegænger kan man gribe sig selv i at tænke: "Ja, sådan kan præsten sige, men det kan jeg ikke." Og der er præster, som ikke er bange for at sige offentligt, at de ikke kan bruge bibel og trosbekendelse til noget.

Det betyder ikke, at vi har mistet troen, men at vi er nødt til at finde en ny måde at tale om den.

Foredraget ser på hvad, der er sket med vores trossprog i den industrialiserede verden, og giver nogle bud på hvorfor. Desuden ser vi på nogle af de mere tydelige nyere trosudtryk som pilgrimsvandring og kristuskransen, og diskuterer kropslighed, trosforståelse og hvad, vi risikerer at smide ud med badevandet.

Forhåbentlig vil debatten kunne vække til nye samtaler med familie og venner om det løjerlige, det interessante og det essentielle.

Ring på: (+45) 41 28 11 51

Copyright @ Birgitte Saltorp